Mobilní aplikace ČT propagují Moravec, Kvitová nebo Šíp

Praha – Tenistka Petra Kvitová, bavič Karel Šíp, šéfka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, moderátor Václav Moravec, žokej Josef Váňa či režisér Jiří Strach – to jsou tváře dnes spuštěné kampaně ČT Nová média. Ta ukazuje, kde všude lze využívat aplikace pro chytré telefony a tablety.

Známé osobnosti se diváků České televize ptají, kde oni se dívají na oblíbené pořady v aplikacích. Zájemci pak mohou posílat vlastní fotografie z těch míst, kde si mobilní aplikace pouštějí. Ty nejpovedenější se pak následně mohou objevit v dalších spotech s celebritami, které něco velkého dokázaly.

K dispozici také ČT24 a ČT4 pro Windows Phone

Divize Nová média kampaň spouští ve chvíli, kdy pokryla všechny hlavní platformy v Česku. Vyvinula tři typy aplikace, jednu pro zpravodajskou ČT24, jednu pro sportovní ČT4 a pak také speciální aplikaci i-vysílání, která umožňuje prohlížet si videa z obsáhlého archivu České televize. K dispozici už jsou pro všechny nejvíce užívané operační systémy, v těchto dnech byly zveřejněny i aplikace ČT24 a ČT4 pro systém Windows Phone 7, kterou využívají např. telefony HTC, Nokia, LG nebo Samsung. V průběhu jara by pak mělo být pro Windows Phone dostupné také i-vysílání.  

  • Aplikace ČT24 zdroj: Česká televize
  • Aplikace ČT4 zdroj: Česká televize

Aplikaci ČT24 si můžete stáhnout zde

Aplikaci ČT4 si můžete stáhnout zde

Portfólio České televize tak v současnosti nabízí už sedmnáct aplikací: Aplikace ČT24 a ČT4 obě pro Apple iOS (iPhone a iPod Touch, speciální pro iPad), Google Android (smartphony a tablety různých výrobců, speciální pro Samsung Galaxy Tab), Nokia Symbian^3, Samsung Bada a nyní nově Windows Phone 7. Některou z aplikací už si stáhlo přes půl milionu uživatelů.  

„Moderní diváci jsou v pohybu. A tak se jim hodí dostat se k oblíbenému obsahu, kdy potřebují. Těžko hledat jasnější důkaz o jejich zájmu o Českou televizi, o veřejnou službu. Po zhruba roce naší intenzívní práce pokrýváme téměř bez rozdílu všechny podstatné platformy a je tedy jedno, jakému operačnímu systému kdo dává přednost. Jakmile chce, může mít Českou televizi na displeji svého smartphonu nebo tabletu. Zároveň si myslíme, že aplikace jsou tu pro všechny generace, nejen pro mladé – i to je ostatně poselstvím této kampaně,“ shrnuje výkonná ředitelka ČT Nová média Pavlína Kvapilová.  

Kompletní přehled aplikací ČT včetně odkazů ke stažení najdete na adrese www.ceskatelevize.cz/aplikace/

Vydáno pod