ČT bude na podzim vysílat populární show Na stojáka

Praha – Bezprostřední humor, série vtipů i scénky v rámci improvizované show Na stojáka budou moci už od podzimu zažít diváci České televize. Nové díly tuzemského zástupce ve světě populárního žánru stand-up comedy se začnou natáčet tuto neděli. Diváci se mohou těšit na tradiční protagonisty – Ivu Pazderkovou, Miloše Knora, Lukáše Pavláska, Karla Hynka nebo Daniela Čecha. Další epizody se budou natáčet 29. dubna a 27. května.

Pokračování Na stojáka realizuje stejný tým, který oblíbenou show připravoval dosud. Změní se pouze dekorace a studio. „Česká televize se rozhodla vyrobit nové díly dnes už kultovního pořadu Na stojáka ze dvou důvodů,“ říká ředitel programu Milan Fridrich. „Chceme hledat nové formy zábavy a dát jim adekvátní prostor v celoplošném programu. Zároveň se chceme podílet na vyhledávání zajímavých komediálních hereckých talentů a pomoct jim v začátku jejich kariéry. Začínáme s ikonickou značkou, která je zavedená a má své publikum, což bereme jako záruku kvality. Tím ale snaha o moderní veřejnoprávní zábavu nekončí. Pořadů zacílených na improvizovanou show, satiru a parodii nebo alternativní zábavu bude víc.“

Pořad Na stojáka, realizovaný v produkci filmového kanálu HBO, vznikl před čtyřmi roky. Originální česká stand-up comedy vychází z tradice známé z angloamerických barů. Bavič se tu na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem či improvizovanými scénkami. Světově proslulým se v tomto zcela specifickém žánru stal například americký komik Lenny Bruce, s nímž se v životopisném dramatu Lenny režiséra Boba Fosse doslova ztotožnil Dustin Hoffman.

Vydáno pod