TV Barrandov povede Robert Kvapil

Praha - Generálním ředitelem TV Barrandov bude od počátku října Robert Kvapil. Informovala Kateřina Jelínková z vydavatelství Empresa Media, které v televizi letos v září získalo většinový podíl. Ke stejnému datu byl jmenován výkonný ředitel pro provoz televize, stal se jím Radek Žádník.

„Těmito kroky, stejně jako předchozím jmenováním Marka Stoniše do funkce programového ředitele, jsme ukončili změny ve vedení televize. Management televize je nyní kompletní a plně se soustředí na úkoly spojené s programovou a provozní strategií společnosti,“ uvedla bez dalších podrobností předsedkyně představenstva Empresa Media Marcela Hrdá.

Kvapil v minulosti působil jak obchodní ředitel České televize, odešel loni v září po zvolení současného generálního ředitele Petra Dvořáka. Kvapil do ČT nastoupil na podzim roku 2008, předtím působil mimo jiné jako ředitel marketingu a PR ve státním podniku Lesy ČR či ředitel odboru marketingu Skupiny ČEZ.

Ve stejné době jako Kvapil opustil ČT i Žádník, manžel herečky Zdeňky Žádníkové-Volencové, který byl šéfem programových okruhů. Šéfem všech čtyř programů České televize se Žádník stal v červenci 2010. Od roku 1994 pracoval v Investiční a poštovní bance, poté vystřídal několik funkcí v několika firmách. Před nástupem do ČT pracoval pro poradenskou společnost Deloitte.

TV Barrandov dříve patřila do impéria podnikatele Tomáše Chrenka, letos v září ji koupilo vydavatelství Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa. Televize zahájila vysílání před třemi lety. Se zhruba pětiprocentním podílem na sledovanosti zaujímá po Nově, FTV Prima a České televizi čtvrtou pozici na trhu.

Nový generální ředitel TV Barrandov současně zastává funkci předsedy představenstva společnosti Barrandov Televizní Studio, a.s., která je provozovatelem televize. Před Kvapilovým jmenováním televizi krátce vedla Martina Lišková. Do TV Barrandov přišla z TV Markíza, funkci zastávala od června.