Voříšek ve zpravodajství Novy definitivně končí

Praha - Televize Nova definitivně ukončila spolupráci s bývalým moderátorem Televizních novin (TN) Karlem Voříškem. Důvodem je časová náročnost Voříškovy snahy očistit své jméno, které se objevilo ve svazcích StB. Voříšek se v této souvislosti loni na podzim stáhl z obrazovky a podal žalobu na ochranu osobnosti.

Podle mluvčí Novy Marie Fianové lze očekávat, že proces projednání žaloby bude časově náročný. „Proto se obě strany rozhodly vzájemně se neblokovat a ukončit spolupráci,“ uvedla Fianová s tím, že TV Nova děkuje Voříškovi za práci, kterou pro ni během čtrnácti let vykonal.

Server Aktuálně.cz minulý rok informoval, že Voříšek ještě jako student Filozofické fakulty UK měl donášet StB na své spolužáky. Vyplývá to prý z publikace „Náměstí Krasnoarmějců 2“ o praktikách na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v posledních dvaceti letech komunismu.

Voříšek moderoval ve dvojici s Markétou Fialovou, která se na určitou dobu v TN neobjevovala a věnovala se moderování pořadu Cesta na Hrad. Hlavní zpravodajskou relací dočasně provázeli pouze Lucie Borhyová a Rey Koranteng. V prosinci pak Nova oznámila, že v pátek a sobotu bude TN prozatím uvádět sama Fialová.

Vydáno pod