V království nejmenších s Františkem, Mufem i robotem Emilem

Praha – Česká televize nezapomíná v rámci oslav 60. výročí svého vysílání ani na nejmenší. Ode dneška jim nabízí webový výlet do kraje dětského vysílání. Nejen děti, ale i ti, kdo už z klukovských odraných kraťasů či dívčích šatiček vyrostli, najdou milované postavičky z časů, kdy ještě byli ratolestmi, na speciálních stránkách dětského webu www.tyyo.cz/60.

Na cestě po historii dětské zábavy se malí i velcí mohou těšit na ukázky nejslavnějších večerníčků, dětských pořadů a další zajímavosti z vysílání České televize od roku 1953 až do současnosti. Web dokonce nabízí možnost si některé pořady i z dob, kdy i babičky a dědové byli dětmi, přehrát.

Připravená časová osa schovává celé filmy, seriály a večerníčky. Pokud jej odhalí, mohou si návštěvníci pustit třeba celý seriál Arabela, pohádku Zlatovláska z roku 1973 i první řadu večerníčku Káťa a Škubánek. Tyto pořady zařazuje Česká televize současně také poprvé do iVysílání. Web nabízí i soutěže, Večerníčkovo pexeso i televizní kvíz pro starší a pokročilé.

  • Dětské pořady 70. a 80. let zdroj: ČT24
  • Současná dětská tvorba ČT zdroj: ČT24

Lákadlem webu jsou také dvě soutěže s průběžným a závěrečným losováním výherců. O ceny mohou soutěžit mladší děti při hraní Večerníčkova pexesa, ti starší správnými odpověďmi v Televizním kvízu. Soutěž ovšem není nijak věkově omezena a poběží každý květnový den. Velká výhra čeká na šťastného soutěžícího poslední den soutěže 31. května, kdy Česká televize vylosuje ze všech soutěžících hlavního výherce. 

Na dětský web děti natrefí i během Dne otevřených dveří v České televizi v sobotu 4. května. U stánku dětského webu si budou moci vyzkoušet nejnovější hry na dětském webu, z místa natáčení Planety Yó se přes QR kódy dostanou na speciální stránky dětského webu k výročí televize.

Rozhovor s Pavlínou Kvapilovou (zdroj: ČT24)