„Warren je tu“, tweetuje slavný miliardář Buffet

Washington - Legendární americký investor a miliardář Warren Buffett si ve svých 82 letech zřídil účet na Twitteru. „Mudrc z Omahy“ získal hned během prvních deseti minut 10 tisíc příznivců, napsal britský server BBC News. Buffet je přitom proslavený tím, že se moderním technologiím vyhýbá. Jeho první tweet, pod názvem @ WarrenBuffett, byl „Warren je tu“. Twitter sice oficiálně nepotvrdil majitele účtu, ale učinil tak časopis Fortune, u něhož byl Buffett na návštěvě v živém přenosu.

Buffett začal investovat na konci padesátých let minulého století a v šedesátých letech založil investiční společnost Berkshire Hathaway. 

Časopis Forbes tradičně řadí Buffetta mezi nejbohatší lidi světa. V letošním žebříčku obsadil čtvrté místo s majetkem asi 53,5 miliardy dolarů. Od roku 2006 se ale částečně zbavuje majetku a plánuje nakonec rozdělit většinu svého podílu v Berkshire mezi pět charitativních organizací v čele s nadací Billa a Melindy Gatesových.

Buffettova firma vlastní téměř 80 dceřiných společností z mnoha oblastí, včetně pojišťovnictví, výroby nábytku, oděvů, klenotů a cukrovinek, restaurací a producenta zemního plynu. Má rovněž významné investice ve firmách Coca-Cola, Wells Fargo a IBM.