Sanitka 2 má svou internetovou hru. Naučí, jak zachránit život

Praha – Nedávné uvedení televizního seriálu Sanitka 2 nyní doplnila Česká televize unikátní interaktivní hrou Zachraň život!. Na internetových stránkách www.ceskatelevize.cz/sanitka2hra umožní divákům vyzkoušet si, jak by se zachovali v krizových situacích, kdy jde jinému člověku o život nebo potřebuje akutní pomoc. Hra z dílny ČT vznikla ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou hl. m. Prahy. Zahrajte si ji a ověřte, zda se dokážete v pravou chvíli správně rozhodnout a poskytnout nezbytnou pomoc!

Jakým způsobem hra funguje? Základem jsou modelové situace, jejichž děj se vždy v rozhodujících okamžicích přeruší a hráč má za úkol vybrat, jak se hlavní hrdina zachová. Hráč (v pozici první pomioci) tak může postupně zažít a ovlivnit celkem šest případů: Dušení, Úraz, Infarkt, Kolaps, Popálení a Autonehodu. Všechny jsou doplněny slovním komentářem herce Jiřího Dvořáka, protagonisty seriálu Sanitka 2.

Jednotlivé modelové epizody budou aktivovány postupně v průběhu následujících dvou měsíců. První z nich, v níž pomáhá otec svému dusícímu se synovi, si hráči již mohou vyzkoušet. Tvůrci hry doufají, že pomůže šíření poznatků o první pomoci mezi veřejností.

Sanitka 2 je pokračováním legendární televizní série scénáristy Jiřího Hubače z roku 1984. Druhou řadu napsal jeho syn Ivan, režie se chopil Filip Renč. Třináct nových dílů vychází z reálných případů a moderních metod práce záchranné služby. Česká televize vysílá Sanitku 2 do akce každý pátek ve 20.00 na ČT1.

Vydáno pod