Česká televize se stala generálním mediálním partnerem ČOV

Praha - Česká televize bude po další čtyři roky generálním mediálním partnerem Českého olympijského výboru. Novou smlouvu o spolupráci, jejímž vyvrcholením budou letní olympijské hry v roce 2016 v Riu de Janeiru, podepsali v novém virtuálním studiu ČT sport generální ředitel ČT Petr Dvořák a předseda ČOV Jiří Kejval. Spolupráce zahrnuje rovněž partnerství ČT s Českou olympijskou nadací a podporu projektu Česko sportuje, který si klade za cíl přitáhnout ke sportu širokou veřejnost.

Smlouva byla uzavřena na roky 2013-2016. „Česká televize se dlouhodobě snaží podporovat účast našich sportovců na významných akcích. Díky propojení s olympijským výborem se těmto aktivitám otevírá nový prostor. Diváci to ocení zejména při vysílání z olympiády, kdy v Soči budeme zvát do studia české olympioniky bezprostředně po skončení jejich soutěží,“ uvedl ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Generální ředitel ČT Petr Dvořák: „Smlouva stvrzuje výjimečné postavení ČT v oblasti sportu, kde je velkým partnerem pro olympioniky a sportovce obecně. Jejím podpisem navazujeme na naši historickou spolupráci s ČOV a prohlubujeme ji tím, že se nyní jako veřejnoprávní médium stáváme generálním partnerem olympijského týmu. Zároveň nám to dává naději, že budeme moci ještě více než kdy dříve prezentovat jak olympioniky, tak třeba i mládežnický sport, aby se dostal více mezi naše diváky.“

Olympijský výbor si spolupráce s ČT cení zejména na poli podpory menších sportů. „Bez kanálu ČT sport by do sportu putovalo výrazně méně peněz. Možnost prezentace na obrazovce láká partnery a přivádí do sportu finanční prostředky, což je životně důležité zejména pro menší sporty. ČT sport je jediný kanál, díky kterému se dostávají do povědomí diváků,“ vysvětlil předseda ČOV Jiří Kejval.

Spolupráce ČT a ČOV se bude rozvíjet i mimo dobu konání olympiád. Již loni ČT podpořila vznik České olympijské nadace, která pomáhá mladým sportovcům do 18 let, kterým v touze sportovat brání nedostatek finančních prostředků. Příspěvky mohou díky nadaci dostat děti ze sociálně slabých rodin a mladí sportovci vyrůstající v dětských domovech. Za rok od svého vzniku nadace podpořila už 170 dětí.