Moravec odchází z Impulsu, chce se vyhnout střetu zájmů

Praha - Moderátor Václav Moravec ukončí spolupráci s Rádiem Impuls, kde pravidelně v podvečer uvádí diskusní pořad Impulsy Václava Moravce. Chce se vyhnout případnému střetu zájmů poté, co se vlastníkem rozhlasové stanice stala společnost Agrofert podnikatele a politika Andreje Babiše (ANO). Jediným Moravcovým působištěm zůstane Česká televize, kde každou neděli moderuje diskusní pořad Otázky Václava Moravce.

„Václav Moravec se rozhodl, že k 28. 2. ukončí svoji spolupráci se soukromou rozhlasovou stanicí, jejímž novým majitelem se stala společnost Agrofert. Hlavním důvodem tohoto rozhodnutí je podle informací České televize snaha i nadále udržet vysokou úroveň, důvěryhodnost a nestrannost hlavního diskusního pořadu ČT Otázky Václava Moravce,“ uvedla mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Na Moravcovo působení v České televizi a zároveň v komerční rozhlasové stanici, kterou převzala Babišova firma, začala média upozorňovat vzápětí poté, co byla tato transakce oznámena. Moderátor se svým rozhodnutím čekal na definitivní potvrzení převzetí provozovatele rozhlasové stanice, ke kterému po schválení antimonopolním úřadem a mediální radou došlo v tomto týdnu.