Voldánová se vrací na obrazovku, bude moderovat Sama doma

Praha - Jolana Voldánová se vrací k pravidelnému vysílání na obrazovce České televize. Od ledna bude novou posilou oblíbeného pořadu Sama doma. V moderátorském tandemu s Alenou Velikou nahradí Martinu Vrbovou Hynkovou, která odchází na mateřskou dovolenou.

Změna nastává i ve složení další moderátorské dvojice. Jana Havrdová bude nově moderovat s Ester Janečkovou, třetí duo Stáňa Lekešová a Lucie Křížková zůstává neměnné.

„Baví mě zkoušet nové věci, formáty, pořady, kde mohu zkoumat, co mi dobře sedí a co už jde naopak mimo mě. Sama doma jsem kdysi sledovala, asi nepřekvapím, že to bylo v době, kdy jsem byla doma s maličkými dětmi. Tohle je opravdu pořad, který je jakýmsi spojovacím lanem mezi ostrovem zvaným mateřská a zbytkem světa, kde žijí ti ostatní,“ říká Voldánová o své nové moderátorské roli.

Vloni jste po dvaceti letech odešla z televizního zpravodajství. Nechyběla vám po čase tato práce?

Každá druhá otázka, kterou od té doby dostávám, je právě taková. A já stále stejně odpovídám: nechyběla a nechybí. Dělala jsem zpravodajství v jeho nejrůznějších podobách celých dvacet let. I proto byl nejvyšší čas na změnu. Ta moje touha byla tak silná, že jsem dopředu věděla, že mi chybět nebude. A to stále platí.

Jak jste trávila uplynulý rok?

Velmi činorodě. To, že nejsem obden na obrazovce, neznamená, že nic nedělám. Právě naopak - jen na tu moji, momentálně velmi pestrou a různorodou práci, už není tak vidět. Celý život mě živí můj hlas a moderování. V tom pokračuji - například i v Českém rozhlase.

Na co se v práci pro Sama doma těšíte nejvíc?

Jsem sama zvědavá, co mě bude bavit nejvíc. Ale tuším, že to rozhodně budou rozhovory se zajímavými lidmi, kteří mají co říct a jsou dobří v tom, co dělají. Doufám, že i v tomto formátu mi vydrží ta lehkost v moderování, která se ke mně po odchodu ze zpráv vrátila.

Jak budete trávit letošní Vánoce?

Tradičně, tedy doma se svými nejbližšími. A co je nejbáječnější, 19. prosince odehraji divadelní představení Sladké tajemství v Mladé Boleslavi a pak mám až do konce roku volno! Vlastně si už jenom plním svoje sny.