Facebook přijde s aplikací pro větší ochranu mladých lidí

Praha - Provozovatelé sociální sítě Facebook umístí na stránky tzv. bezpečnostní tlačítko. Aplikace je určená pro mladé lidi od 13 do 18 let. Musí si ji však na profil sami přiřadit. Automatická zpráva se objeví na domovské stránce Facebooku a všichni mladí lidé budou vyzváni, aby aplikaci využili. Zmáčknout tlačítko pak budou moci kdykoli, když narazí na podezřelé chování některého z ostatních uživatelů.

„Z rozhovorů s delikventy víme, že viditelné odstrašení by mohlo mladé lidi ochránit,“ řekl Jim Gamble, výkonný ředitel centra on-line ochrany CEOP, které se v dlouhé kampani zasadilo o zavedení bezpečnostního tlačítka.

Kampaň za větší bezpečnost na sociálních sítích nabrala na intenzitě poté, co na konci minulého roku byla sedmnáctiletá Ashleigh Hallová unesena, znásilněna a zavražděna mužem, se kterým se seznámila prostřednictvím Facebooku.

„Společně jsme vyvinuli nový způsob, jak pomoci mladým lidem zůstat on-line v bezpečí,“ uvedla viceprezidentka sítě Facebook pro Evropu, Blízký východ a Afriku Joanna Shieldsová.

Vydáno pod