Ředitel rozhlasu Kasík skončí, nahradit ho má Duhan

Praha - Generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík končí ve funkci. Jeho nástupcem se má stát dosavadní ředitel Českého rozhlasu 6 Peter Duhan. Informoval dnes o tom server Aktuálně.cz s odvoláním na dva na sobě nezávislé zdroje obeznámené s poměry v ČRo. Kasík svůj odchod nepotvrdil, tuto možnost ale ani nevyloučil. Český rozhlas v tiskové zprávě poté uvedl, že na spekulace o Kasíkově odchodu nebude reagovat.

Rada Českého rozhlasu Kasíka v březnu tohoto roku vyzvala k rezignaci, viní ho z porušení lustračního zákona. Kasík totiž před osmi lety jmenoval na pozici ředitele svého sekretariátu Libora Křivku, ale neověřil si jeho lustrační osvědčení, píše server Aktuálně. 

Předseda Rady ČRo Florian: Jsou to fámy

Duhan už s řízením rozhlasu zkušenosti má. V roce 1991 působil rok jako ústřední ředitel Československého rozhlasu. Poté jej opustil. Vrátil se až za sedm let coby stálý spolupracovník ČRo6. Na návrh Kasíka byl pak před třemi lety jmenován jeho ředitelem. Duhan řekl, že se ke spekulacím serveru Aktuálně.cz nemůže vyjadřovat.   

O změnách v čele rozhlasu nechtěl hovořit ani předseda Rady Českého rozhlasu Jiří Florian. Ani on ale přímo nevyloučil, že Kasík odchází, informace však označil za fámy. „Tyto novinářské fámy nebudu komentovat. To, co projednáváme, uvádíme i v zápisech. To je vše, co vám k tomu mohu říct,“ řekl Florian.

Vydáno pod