Portál ČT24 spouští internetové vysílání v plné televizní kvalitě

Praha - Internetový zpravodajský portál ČT24 nabízí svým návštěvníkům od úterý 16. prosince 2008 živé internetové vysílání zpravodajské stanice ČT24 a archiv jejích pořadů nově až v rozlišení PAL 720 × 576 obrazových bodů, které odpovídá televizní kvalitě. Tento stream využívá datový tok 1,5 Mbit/s.

Bezplatná služba je dostupná z hlavní stránky portálu ČT24, či přímo na adrese www.ct24.cz/vysilani/. Česká televize tak pokračuje ve zvyšování kvality svého internetového vysílání a archivu. Už v pátek 12. prosince 2008 zahájila provoz betaverze nového iVysílání. Na webu http://www.ivysilani.cz/ mohou diváci sledovat, rovněž v plné televizní kvalitě, živé internetové vysílání zpravodajské stanice ČT24, živé internetové vysílání vlastních pořadů uváděných na ČT1 a ČT2 i rozsáhlý archiv vlastní produkce. Ten obsahuje téměř všechny pořady vlastní výroby České televize zpětně od 1. února 2005, což činí více než 15 000 hodin záznamu.

Vyšší kvalita internetového vysílání není jedinou novinkou portálu ČT24 za letošní rok. Od února 2008, kdy byla spuštěna nová verze stránek, se neustále zdokonaluje poskytovaný zpravodajský servis a další služby. Je to např. SMS zpravodajství, stránky uzpůsobené k prohlížení v mobilních telefonech dostupné na adrese http://m.ct24.cz/, úpravu sportovního speciálu http://www.fotbalzive.cz/, který přináší čistě internetové fotbalové přenosy z Gambrinus ligy, nebo osm kanálů s živým online vysíláním z letních olympijských her Peking 2008.

Portál ČT24 bude ve svém rozvoji pokračovat, již nyní chystá několik novinek na rok 2009.