Zdarma rozdávaný deník 24 hodin skončí 19. prosince

Praha - Po více než třech letech přestane společnost Ringier ČR vydávat bezplatně rozdávaný deník 24 hodin. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Poslední číslo deníku dostanou čtenáři do rukou 19. prosince. Ringier svůj krok označil za preventivní v souvislosti s celosvětovou ekonomickou krizí.

„Vydavatelství Ringier ČR dosáhlo v roce 2008 dvojnásobného zisku než kdykoliv předtím, očekáváme zisk před zdaněním okolo 600 milionů korun. Abychom byli podobně úspěšní také v roce nadcházejícím, je potřeba přijmout některá preventivní opatření,“ uvedla generální ředitelka české pobočky Ringieru Libuše Šmuclerová. Nevyloučila ale možnost budoucího obnovení deníku.

Mluvčí Ringieru ČR Kateřina Kuchařová uvedla, že v loňském roce prošel mediální koncern Ringier obdobím konsolidace, nyní se ale stejně jako řada evropských i zámořských vydavatelství preventivně připravuje na nadcházející celosvětovou ekonomickou krizi. „V Ringieru ČR se tato skutečnost dotkne pražského bezplatného deníku 24 hodin, který ke konci letošního roku končí. Poslední vydání dostanou čtenáři do rukou v pátek 19. prosince,“ uvedla Kuchařová.

Deník 24 hodin vyšel poprvé 28. listopadu 2005. Podle průzkumu čtenosti Media Projekt společnosti GfK Praha a Median četlo každé číslo deníku 24 hodin od dubna do října 199 000 čtenářů, což bylo o 9 000 méně než od ledna do června.

Dalším bezplatným titulem na trhu je deník Metro, sloučený od dubna s bezplatným deníkem Metropolitní expres. Metro mělo od dubna do října 462 000 čtenářů, tedy o 27 000 čtenářů více než v období od ledna do června.