200 milionů pro 200 tisíc dětí. Kuře je podpořilo už pošestnácté

Praha - Česká televize rozdala peníze z charitativní sbírky Pomozte dětem. Letos sbírka vynesla více než sedm milionů korun, které si převzali zástupci 41 organizací. Peníze pomůžou dvaatřiceti ročním projektům a devíti individuálním žadatelům.

Peníze z charitativní sbírky dostane například Asociace pomáhající lidem s autismem (APLA). Z prostředků uspořádá speciální zimní a letní tábory. Každý rok na ně jezdí zhruba 130 dětí. O příspěvek na nejrůznější projekty letos žádalo 177 organizací a jednotlivců. Odborná komise vyhověla 41 z nich.

Za šestnáct let fungování projektu Pomozte dětem se doposud vybralo téměř 200 milionů korun, kterými bylo podpořeno 200 tisíc sociálně či zdravotně znevýhodněných dětí z celé České republiky. Sbírka vždy trvá celý rok a na jaře tradičně vyvrcholí oblíbeným benefičním pořadem.

Česká televize rozdala peníze ze sbírky Pomozte dětem (zdroj: ČT24)

„Slavnostní předání smluv a setkání s podpořenými organizacemi je pro nás vyvrcholením a zároveň odměnou za každoroční úsilí. Chtěli bychom proto poděkovat všem, kteří se do letošního ročníku sbírky Pomozte dětem zapojili, zejména našim divákům. Máme radost, že jsme vybrali více než sedm milionů korun a můžeme pomoci dvaatřiceti ročním projektům a devíti individuálním žadatelům,“ uvedla vedoucí komunikace České televize Alžběta Plívová.

Sbírkový projekt Pomozte dětem organizuje Česká televize společně s Nadací rozvoje občanské společnosti již od roku 1998 s cílem přispívat ke zvyšování kvality života dětí, ke kultivaci dárcovství, posilování společenské odpovědnosti firem a k rozvoji dobrovolnictví.

Projektu Pomozte dětem můžete přispět:

  • Bankovním převodem na číslo účtu 505 333 505/5500
  • Jednorázovým odesláním DMS ve tvaru DMS KURE na číslo 87 777. DMS stojí 30 Kč, Pomozte dětem získá 28,50 Kč
  • Odesláním roční DMS ve tvaru DMS ROK KURE na číslo 87 777. Při zadání roční DMS přispíváte každý měsíc po dobu 12 měsíců částkou 30 Kč. Více na www.darcovskasms.cz
Vydáno pod