Nedělní Horizont: Nově v prime time a s hodinovou stopáží

Praha – Česká televize posílí v novém roce zpravodajství ze zahraničí. Oblíbený magazín Horizont bude díky svému diváckému úspěchu možné naladit i v hlavním vysílacím čase, a to každou neděli na ČT24 od 20 hodin. Pořad Horizont se věnuje aktuálnímu dění v zahraničí, které přibližuje prostřednictvím původních reportáží zahraničních zpravodajů České televize a týmu její zahraniční redakce. Dosud vysílal v půlhodinových blocích uváděných ve všední dny od 21:30. Zítra tak mohou diváci sledovat první vysílání nedělního týdeníku, a to s téměř hodinovou stopáží.

Své diváky si pořad našel velmi rychle. Od zahájení vysílání na podzim loňského roku sleduje jedno vydání v průměru na 90 tisíc diváků. „Horizont považuji za velmi zdařilý formát. Zahraniční redakce v něm ukázala, že dění v zahraničí umí přiblížit věcným, ale přesto poutavým způsobem. Rozšíření pořadu o týdeník umožní redakci vrátit se s odstupem ke klíčovým událostem týdne a rozpracovat je hlouběji i prostřednictvím dalších technik,“ vysvětluje ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal.

Každý díl nabízí šest až osm reportáží, z nichž věnuje dvěma až třem větší prostor s hosty ve studiu. Pořadem provázejí vedoucí zahraniční redakce ČT Michal Kubal, dlouholetá zpravodajka ČT v Německu Hana Scharffová a redaktorka zahraniční redakce Lenka Nechvátalová. „Nedělní vydání Horizontu se ohlédne za nejdůležitějšími zahraničními událostmi týdne. Do týdeníku zařadíme reportáže o velkých mezinárodních akcích i dění v sousedních zemích, které může mít spojitost se životem v Česku,“ říká vedoucí zahraniční redakce ČT a jeden ze tří moderátorů pořadu Michal Kubal.

Z pořadu Horizont
Zdroj: ČT24

„V téměř hodinovém formátu se objeví i některé speciality. Kromě pravidelného komentáře Zdeňka Velíška nabídneme pohled do zákulisí příprav zahraničních reportáží nebo na běžný život lidí v některé ze sledovaných zemí.“

Na přípravě Horizontu se významně podílejí zahraniční zpravodajové ČT, kteří jsou od loňského roku zastoupeni v devíti metropolích na třech kontinentech světa. V Evropě to jsou Berlín, Bratislava, Brusel a Varšava, v Asii Moskva, Peking, Hongkong a Tel Aviv a v Severní Americe Washington. Uvedením pořadu Horizont získalo zahraniční zpravodajství České televize loni na podzim ucelený a pravidelný prostor. Dílčím způsobem mohou diváci sledovat zahraniční dění také v pořadech Události, Události v kultuře, denním kontinuálním zpravodajství na ČT24 či v pořadu Objektiv.

Vydáno pod