V České televizi vás přivítá Miro Žbirka i Jů a Hele. Už 4. května

Praha – Navštívit studia České televize můžete už příští sobotu 4. května. Programem v pražském areálu na Kavčích horách bude po celý den provázet Tereza Kostková a spolu s ní budou hlavně malé diváky bavit i postavičky z pohádek a dětských pořadů České televize. Děti si také budou moct poslechnout písničky Jaroslava Uhlíře, pro dospělé zase zahraje Miro Žbirka a skupina Děda Mládek ilegal band. Na Kavčích horách potkáte i televizní taxík Aleše Hámy, který potrápí některé návštěvníky zvídavými otázkami.

Hlavní hudební hvězdy dne - slovenský populární zpěvák Miroslav „Meky“ Žbirka a hudební skupina Děda Mládek ilegal band, která se proslavila předělávkami známých písní Ivana Mládka - zahrají na Kavčích horách kolem třetí hodiny odpoledne.

V průběhu celého dne se ve venkovní části areálu také představí některé oblíbené pořady České televize, ve škole Star dance se budou návštěvníci dne otevřených dveří moct naučit jednoduché i složitější taneční kroky, v taxíku Aleše Hámy si zase ověří své znalosti historie, kultury, přírody nebo třeba i právě některých známých tváří České televize.

Meky Žbirka
Zdroj: Stanislav Zbyněk/ČTK

Mezi děti dorazí postavičky z pohádek i oblíbených dětských pořadů České televize. Malí návštěvníci se tak budou moct potkat s loutkou Moudronose z Pohádek z kouzelného kabátu, postavičkou Loudadla z pořadu Na kouzelném paloučku a také s oblíbenou dvojicí Jů a Hele. Dětskými představeními provede diváky Michal Nesvadba a dětem i jejich rodičům pak několikrát během dne zazpívá Jaroslav Uhlíř. S dětmi si přijde popovídat i tvůrce večerníčků s medvídky Václav Chaloupek.

Na Kavčích horách jsou připraveny navíc hned tři různé prohlídkové trasy po studiích i technickém zázemí a navíc speciální bezbariérová prohlídka. Modrá prohlídková trasa provede diváky jednak dekoracemi některých oblíbených seriálů, potěší ale i technicky zaměřené zájemce, kteří si budou moci zblízka prohlédnout přenosové vozy nebo osvětlovací techniku. Druhá prohlídková trasa je označená červenou barvou a potěší hlavně ty návštěvníky, kteří chtějí vědět, jak vznikají kulisy a kostýmy, a také hudební nadšence, kteří uvidí živé natáčení kapely 4signs. Koho zajímá, jak vznikají pořady zpravodajského kanálu ČT24, může se vydat na šedou prohlídkovou trasu a podívat se do zpravodajského Studia 6, nebo třbeba zjistit, jak vzniká předpověď počasí.

Den otevřených dveří

  • Praha - vstup 9:00 až 18:00 (akce skončí v 19:00)
  • Brno a Ostrava - vstup 9:00 až 16:00 (akce skončí zhruba v 18:00)
Vydáno pod