Singer novým šéfem ATO, tendr na peoplemetry zůstává

Praha – Novým prezidentem Asociace televizních organizací (ATO) se stal generální ředitel TV Prima Marek Singer. Ve funkci vystřídal generálního ředitele TV Nova Jana Andruška, kterému vypršel mandát. Valná hromada ATO také rozhodla, že nezruší výběrové řízení na projekt měření sledovanosti televizí pro roky 2013 až 2017.

Tendr uzavřela hodnoticí komise ATO na konci září, kdy jako vítěze 300milionového tendru doporučila agenturu Mediaresearch. TV Nova se ale postavila proti a navrhla zrušení tendru. Jako důvod uvedla, že komise vyřadila z tendru pro formální důvody další tři uchazeče, agentury TNS AISA, GfK Czech a AC Nielsen Czech Republic. „Výsledek tendru, kdy vám zůstane jeden účastník a ze zákona se ani nehodnotí jeho nabídka, to pro nás není uspokojivý výsledek,“ uvedl Jan Adruško. 

„Zákon nám v současné situaci, ve které se nacházíme, nabízí dvě možnosti. Buď zrušit výběrové řízení, nebo vybrat vítěze. První možnost při dnešním jednání padla a tu druhou v současné době analyzujeme,“ uvedla jednatelka ATO Vlasta Roškotová.

Reportáž Zuzany Luňákové (zdroj: ČT24)

Tendr na měření sledovanosti televizí v současnosti prošetřuje Úřad pro ochranu ospodářské soutěže (ÚOHS). „Úřad pro ochranu hospodářské soutěže s námi zatím nezahájil správní řízení ani nevydal předběžné opatření, což obvykle činí, pokud je přesvědčen o nějakém hrubém porušení,“ řekla Roškotová, která je přesvědčena, že k porušení zákona o veřejných zakázkách nedošlo. Definitivní rozhodnutí by podle ní mělo padnout do konce letošního roku.