Sociální sítě pomalu vytlačují klasické blogy

New York - Zájem o blogy ve Spojených státech u teenagerů rapidně klesá. Mladí Američani si totiž našli obstojnou náhradu, a sice sociální sítě Facebook a Twitter. Na těch si cení hlavně toho, že jim zveřejnit vlastní postřehy nebo zážitky zabere o poznání méně času, než kdyby se museli rozepisovat s celými články na blozích. Zájem o psaní blogů mezi mladými díky tomu v letech 2006 až 2009 klesl o polovinu.

Teď se svým internetovým zápisníkem může chlubit jen 14 procent dětí ve věku 12 až 17 let. Na psaní blogů zkrátka už nemají čas nebo je odradil malý počet čtenářů. Ke kontaktu s blízkými jim stačí sociální sítě. „Svůj blog už nepoužívám. Všichni lidi, o jejichž pozornost stojím, mám na Facebooku,“ vysvětluje postoj současné mladé generace student ze San Francisca Michael McDonald.

Blogy zahájily svůj vzestup před deseti lety, kdy lidé začali otevřeně projevovat svoje názory na cokoli. Od diet až po politiku. Psaní blogů je stále víc záležitostí lidí ve středním věku nebo i starších ročníků. Na rozdíl od teenagerů jsou pro ně internetové zápisníky místem pro hlubší debaty.

Mladí Američané opouštějí blogy (zdroj: ČT24)
Vydáno pod