Nadpřirozený Carlos Santana na podzim zahraje v Česku

Praha - Americký kytarista, zpěvák a skladatel mexického původu Carlos Santana se po šesti letech vrátí do Prahy. Fanouškům se představí 15. října na koncertě ve vysočanské O2 areně. Do České republiky přijíždí v rámci turné Universal Tone Tour, na němž propaguje reedici své nejúspěšnější desky Supernatural. Během kariéry doposud Santana prodal více než 60 milionů alb a živě zahrál před více než 30 miliony lidí.

Dvaašedesátiletý Santana do své tvorby absorboval všemožné vlivy, od afro-kubánských rytmů až po arabskou nebo indickou hudbu. Jeho hudba se vždy vyznačovala i používáním exotických nástrojů. Spolupracoval s řadou slavných muzikantů, nechyběli mezi nimi slavní kytaristé Eric Clapton a John McLaughlin a zpěváci Plácido Domingo nebo Lauryn Hillová.

Mexický rodák Santana zazářil už na legendárním festivalu Woodstock v roce 1969 a proslavil se v 70. letech hity jako Black Magic Woman či Oye Como Va. V roce 1999 slavil jeden z největších comebacků v dějinách populární hudby s albem Supernatural, které při udělování cen Grammy získalo osm ocenění.

Vstupenky na Santanův pražský koncert v cenách od 790 do 1490 korun budou v prodeji od 7. května ve sběrnách Sazky. Rezervace budou možné na webu www.sazkaticket.cz.

Vydáno pod