Morcheeba se vrací v klasickém složení, v červnu vyjde nová deska

Londýn – Britská poprocková kapela Morcheeba ohlašuje návrat v původní sestavě a vydání nové desky. Poklidnou hudbou s prvky hiphopu a rhythm'n'blues okouzlili miliony posluchačů. Před sedmi lety se ale rozloučili se zpěvačkou Skye Edwardsovou. Teď se vrátila a se zbytkem kapely vytváří sedmou řadovou desku s názvem Blood Like Lemonade, která by měla vyjít v červnu.

Harmonické vztahy ve slavném britském triu Morcheeba trvaly od poloviny 90. let do roku 2003. Tehdy bratři Ross a Paul Godfreyové vzkázali zpěvačce Skye Edwardsové, že už s ní nepočítají. Teď však Morcheeba ohlašuje návrat v původní sestavě.

„Poslední koncert v téhle sestavě byl na Trafalgar Square v roce 2003. Vůbec první, který se tam kdy konal. Náš osvětlovač na konci rozsvítil fontánu, jenže ta byla připravená pro Davida Graye, který hrál po nás. Jeho osvětlovač byl tehdy pěkně naštvaný…,“ vzpomíná zpěvačka Skye.

Morcheeba se vrací (zdroj: ČT24)

Nová deska bude nejpřirozenější, slibuje kapela

Nová deska Blood Like Lemonade má vyjít začátkem června. „Připadá mi, že tohle bude konečně deska, kterou jsme měli přirozeně nahrát po albu Big Calm, jenomže tehdy jsme se nechali vyrušovat spoustou věcí kolem. Teď jsme vyrovnanější,“ uvažuje bubeník Paul. Jeho bratr Ross dodává: „Paulovy beaty, moje hraní na kytaru a Skyin hlas, to je prostě Morcheeba a museli bychom se hodně snažit, abychom zněli jinak.“

Trojice Morcheeba vydala první desku Who Can You Trust v roce 1996. Nové album bude sedmé v pořadí. Na posledních dvou deskách bratři Godfreyové zkoušeli jiné zpěvačky, ani jedna však v kapele nevydržela dlouho.