Pohádkář Báry Nesvadbové vychází jako audiokniha

Praha - Zatím poslední román Barbory Nesvadbové Pohádkář právě vychází v audioverzi. Osobité podání Tatiany Vilhelmové (Karla) a Dany Morávkové (její sokyně Dana) vyprávění dodává románu ještě atraktivnější dimenzi. Pohádkář je čtvrtým románem Báry Nesvadbové (po prvotině Řízkaři, Bestiář, který rovněž vyšel jako audiokniha a dočkal se i filmové podoby, a povídkové sbírce Život nanečisto).

S předchozími romány spojuje Pohádkáře i hlavní postava novinářky Karly. Tentokrát přichází Karla mnohem dospělejší, je matkou dvou dětí, duší, tělem i srdcem podléhající jedinému muži, Márovi. Miluje ho tak silně, že si paralyzována vášní nedokáže připustit, že by pro něj mohla existovat ještě nějaká jiná žena… Nesvadbová se v tomto románu dotýká i závažnějších témat, jako je ztráta blízkého, umírání a závislost - přesto však neztrácí vtip, tempo a nadhled.

„Táňa je nesmírně sexy, má strašně zajímavý, nezaměnitelný hlas a může dobře ztvárňovat i mírně divnou holku. A Dana? Ta je prostě ztělesněním paní dokonalé,“ vysvětluje výběr hereček sama autorka, jejíž nejnovější sbírka fejetonů Brusinky se umístila za rok 2009 na sedmém místě v počtu prodaných výtisků beletrické literatury vůbec.

Audiokniha Pohádkář v režii Jindřišky Novákové a s hudbou Jaroslava Klempíře je k dostání od 10. února na čtyřech CD. Vytvořilo ji AudioStory pro nakladatelství R+H, Motto s.r.o., přičemž půjde o první titul řady Motto Audio zmíněného nakladatelství.

Audiokniha Pohádkář
Zdroj: ČT24/2 media