Laura a její tygři jsou tu 25 let

Praha - První letošní koncert na své domácí scéně odehraje kapela Laura a její tygři ve středu 27. ledna 2010. Formace letos slaví dvacet pět let na hudební scéně. Kromě živého vystoupení budou v Lucerna Music Baru ke zhlédnutí rovněž klipy z celé pětadvacetileté historie kapely včetně raritních videoklipů inspirovaných legendární Show Tomáše Tracyho.

„Návštěvníci Lucerna Music Baru se mohou těšit na všechny známé hity i na písničky z posledního alba Nejsou malý věci. Kapela vystoupí v rozšířené sestavě, kromě perkusionisty se přidá i barytonsaxofon, aby dodal dechové sekci tradiční “laurovský„ sound, tak jak ho pamatujeme z počátečných nahrávek Laury a jejích tygrů,“ říká kapelník Karel Šůcha.

Chybět nebude ani Lenka Nová, která se celou minulou sezónu věnovala mateřským povinnostem a na podzim minulého roku se opět vrátila na koncertní pódia. 

Z historie kapely:

V roce 1985 v Neprakta klubu Karel Šůcha založil skupinu Laura a její tygři. K názvu Šůchu inspirovala Saroyanova novela Tracyho tygr. Skupina si ode dne založení po dnešek drží typickou image: bílé košile, černé brýle, kravaty i kalhoty. V roce 1999 prošla totálním přeobsazením. Zprofesionalizované amatéry nahradili absolventi konzervatoří. Dnes z původní sestavy v kapele působí Karel Šůcha a Bohumil Vitásek. Skupinou prošla řada umělců (Jana Amrichová, Martin Pošta, Ilona Csáková, Dan Nekonečný, Miloš Vacík, Ivan Myslikovjan, Tereza Hálová, Lenka Nová, Vladěna Svobodová atd.)