S čertem Záprtkem se první seznámily handicapované děti

Praha – S Jiřím Mádlem coby nešikovným čertem Záprtkem nebo Táňou Pauhofovou jako služebnou Aničkou, která má milostpaní přinést oči z ryzího zlata, se diváci na obrazovkách České televize setkají až 24. prosince. Pohádku Láska rohatá ale viděli první diváci ještě před její štědrovečerní premiérou. Dnes se promítala na Kavčích horách handicapovým dětem z Jedličkova ústavu a ze speciální školy Diakonie ČCE.

„Chceme vás nalákat na pohádku, ke které Jarda složil muziku a Mirek v ní hraje pekelného inspektora. Moc nás bavila, když jsme ji dělali, a tak doufáme, že vás bude bavit se na ni dívat,“ uvedli pohádkové promítání herec Miroslav Táborský a hudebník Jaroslav Uhlíř. Malé diváky oslovila před projekcí i Jiřina Bohdalová: „Máte rádi pohádky? Řekli jste, že máte. Tak doufejme, že se vám právě tahle bude líbit, protože já dělám čertovu babičku.“

Režisér Hynek Bočan, tvůrce dnes už pohádkové klasiky s Čerty nejsou žerty, vsadil na čerty i tentokrát. A také na pohádkový konec, kdy nad všemi nástrahami zvítězí láska a zdravý rozum. „Děti byly chvíli napnuté, chvíli se smály. To snad tvůrce nejvíce potěší, že tak reagovaly, radily a i pokřikovaly na čerty,“ pochvaloval si Bočan diváky na předpremiéře svého snímku. 

Reportáž Lucie Klímové (zdroj: ČT24)

Právě v televizním studiu na Kavčích horách se natáčela větší část interiérů, pohádka vznikala také v exteriérech na Kokořínsku a v Blatcích. Jedinou komplikací při natáčení prý bylo počasí, a tak místo nahraného hřmění diváci mnohdy uslyší pravou českou bouřku.

  • Láska rohatá autor: Zuzana Páchová, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1317/131690.jpg
  • Láska rohatá autor: Zuzana Páchová, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1317/131688.jpg
  • Láska rohatá autor: Zuzana Páchová, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1317/131676.jpg
Vydáno pod