VerTeDance a Nanohach - happy a naplno

Praha – Dvě české skupiny současného tance – VerTeDance a Nanohach - oslaví v listopadu shodně pět let existence. Oba soubory se své pětileté působení na taneční scéně rozhodly připomenout pětidenními přehlídkami své dosavadní tvorby. VerTeDance si popřeje Happy VerTe bujarou oslavou plnou tanečních představení, skečí a performancí ve dnech 6. a 11. listopadu, Nanohach o něco později (23.–28. listopadu), ale zato Naplno.

Nanohach 5 let Naplno

Během pěti let připravil soubor osm představení, které v pětidenní retrospektivě opět představí tanečnímu publiku. Téměř v každé inscenaci ale připravil nějaké příjemné překvapení. Například na skladbu skupiny Clash v Miluj mě do inscenace naráz vstoupí všichni tanečníci, kteří s Nanohach dosud spolupracovali, Resonance bude uvedena s novým světelným designem, první část inscenace Naměkko Naostro uvidí diváci v mužském podání. Dvě z osmi představení budou mít v rámci retrospektivní přehlídky i derniéru.

kdy: od 23. do 28. listopadu; kde: v divadle Ponec, ve studiu Alta a také na Florenci, kde bude uvedena ukázka z představení Struktury vratkosti;

Happy VerTe

Na narozeninovou oslavu si soubor VerTeDance pozval své přátele umělce a chystá taneční představení, performance, koncerty i taneční workshopy. Program festivalu bude rozdělen do dvou částí. V prvních třech narozeninových večerech se přítomní mohou těšit na jedno i více tanečních představení, na divadelní lahůdku, opravdu živý koncert či tančírnu. Ve druhé části festivalu Happy VerTe uvede soubor novou premiéru inscenace Případy doktora Toureta, která vznikla ve spolupráci VerTeDance a Anny Polívkové.

Kdy a kde: 1. část – 6.–8. 11. ve Studiu Alt@ Hala 30; 2. část – 10. a 11. 11. v divadle Ponec;

Vydáno pod