V Kácově za rekordního zájmu vrcholí Sázavafest

Kácov (Kutnohorsko) - Za rekordního zájmu diváků dnes v Kácově na Kutnohorsku vrcholí 9. ročník multižánrového festivalu O2 Sázavafest. Páteční program sledovalo téměř 20 tisíc diváků, nejvíce v historii festivalu. Jedním z dosavadních vrcholů hudební přehlídky bylo vystoupení amerického skladatele a zpěváka Mobyho, který v Kácově vystoupil krátce po půlnoci. Další lákavý program návštěvníky festivalu ale teprve čeká.

Největší hvězda festivalu Moby zahrál minimum skladeb ze svého hudební kritikou vlažně přijatého alba Wait for Me a za doprovodu vokalistky se soustředil hlavně na sbírku hitů včetně písní z úspěšného alba Play, které prý „již nemůže ani slyšet“.

„Tuhle skladbu přece znám z rádia, ale nevěděl jsem, že je to právě Moby,“ prohlásil udiveně jeden z přítomných diváků, když z pódia zazněl hit Why Does My Heart Feel So Bad?, vedle něhož si diváci užili i další hity jako například Honey i předělávky písní Lou Reeda či Guns N' Roses.

Dnes na diváky čeká Jimmy Somervill a Die Happy

K největším hvězdám dnešního programu patří skotský zpěvák Jimmy Somervill a německá skupina Die Happy s českou zpěvačkou Martou Jandovou. Obojí si budou moci zájemci poslechnout dnes večer. Z tuzemských interpretů se na akci ještě představí například objev loňského roku Marek Ztracený nebo skupiny Chinaski, Support Lesbiens, Sto zvířat a další.

Tradiční součástí akce bude rovněž autorské čtení Michala Viewegha, které tentokrát doprovodí baskytarista Pavel Jakub Ryba. Jeden z nejprodávanějších domácích autorů přečte několik povídek z připravovaného románu Povídky o lásce, který vyjde začátkem října.

Festival O2 Sázavafest nabízí čtyři hudební scény a jeden plenér, na kterých do nedělních ranních hodin vystoupí více než 150 účinkujících z České republiky i ze zahraničí.