Fanoušci mají obrovský zájem o poslední rozloučení s Michaelem Jacksonem

New York - Obrovský zájem fanoušků vyvolalo losování vstupenek na poslední rozloučení s Michaelem Jacksonem. Smuteční obřad se uskuteční v aréně Staples Center v Los Angeles, kam se ale vejde jen 11 tisíc lidí, dalších 6,5 tisíce vstupenek je do budovy Nokia Theatre, kde budou instalovány obří obrazovky a rozloučení se tam bude přenášet. O vstupenky se přihlásilo 1,6 milionu fanoušků. To, jak bude obřad vypadat, zatím pořadatelé tají. Ti, kdo lístky na Jacksonův pohřeb nezískají, ho budou moci sledovat v televizi. Mezi stanicemi, jež doposud oznámily, že budou pietu živě přenášet, je ABC, CNN, MSNBC a E!.

Lidé, kteří se chtějí přijít s králem popu naposledy rozloučit, se na internetu registrovali od pátečního dopoledne do sobotního večera místního času. Šanci ale mají mizivou, počítač vylosuje zhruba každého dvoustého zájemce. Vylosovaní šťastlivci ale dostanou hned dva lístky, nejprve obdrží e-mailem kód a informace, jak si lístky vyzvednout. V pondělí pak dostanou vstupenky a na zápěstí speciální náramek. Mluvčí rodiny Jacksonových vysvětlil, že taková opatření jsou nutná, aby nešlo s lístky obchodovat. Bez vstupenky a nepoškozeného náramku se do Staples Center nikdo nedostane.

Úřady v Los Angeles se připravují na to, že město zaplaví davy fanoušků zesnulého zpěváka. Zástupce tamního policejního velitele řekl, že ke Staples Center se zřejmě bude snažit dostat až 700 tisíc lidí, i když široké okolí arény bude pro osoby bez lístků uzavřené.    

Mezitím, co se Jacksonovi fanoušci chystají na pohřeb svého idolu, pokračuje vyšetřování okolností jeho smrti. Deník Los Angeles Times dnes na svých internetových stránkách uvedl, že se vyšetřovatelé nyní zaměřili na nejméně pět lékařů, kteří Jacksonovi předepisovali léky. Ve zpěvákově domě v Holmby Hills v Los Angeles zabavili léky, aby mohli prověřit, zda byly správně předepsány a jestli nehrály nějakou roli ve zpěvákově smrti.