Párty na kolečkách s The Tap Tap - zábava pro dobrou věc

Praha – Kdo přijde v pátek 6. března večer do Divadla Archa, může zabít dvě mouchy jednou ranou – pobavit se a ještě přispět na dobrou věc. S podporou nejen neústavního Jedličkova ústavu připravilo občanské sdružení Tap na páteční noc Párty na kolečkách, jejímiž hlavními hvězdami budou The Tap Tap, kapela studentů s tělesným postižením. Jejich koncert je spojen také s dražbou fotografií Robina Gottfrieda a výtěžek benefice bude věnován na další rozvoj projektu Evropské hudební školy STUDEO. Celou párty můžete sledovat on-line na webu ČT24.

Večer moderuje Eva Holubová, účast přislíbily i jiné známé osobnosti – Tomáš Hanák, Ivan Mládek, Jan Kraus nebo Ondřej Hejma či David Koller. Poslední dva jmenovaní – a nejsou jediní – spolupracují se skupinou The Tap Tap dlouhodoběji. Její repertoár se totiž skládá nejen z vlastních skladeb, ale také z originálně přepracovaných písní známých umělců.

STUDEO pro kolečka

Večer v Arše zahájí sólové písničky, box, step, kung-fu nebo tai-či jako ukázky práce studenů Jedličkova ústavu. Především právě pro ně jsou určeny kurzy hudební školy STUDEO. Ty zatím probíhají v prostorách ústavu, během několika let by ale měla ve vyšehradském areálu vzniknout samostatná bezbariérová budova.

Občanské sdružení TAP na ni shromažďuje potřebné finance – například i prostřednictvím Párty na kolečkách. V Arše bude mimo jiné představena vizualizace architektonického řešení nových prostor STUDEA od architekta Jiřího Lasovského.

STUDEO se snaží vytvářet zázemí pro individuální rozvoj osob se zdravotním postižením. „Ředitelem firmy přece nemusí nutně být mladý fešák z posilovny, ale třeba člověk na vozíčku. Mladí, se kterými pracujeme, mají tu schopnost i ambici, a tak mi připadá nedůstojné, aby byli odkázáni k pomocným pracím,“ vysvětluje Šimon Ornest – jeden z „otců“ projektu a kapelník The Tap Tap.

A dodává: „Klíčem je pro ně kvalitní vzdělání a motivace. A to nabízí STUDEO. Úspěch, sebevědomí, uznání okolí nebo možnost najít si partnera – to všechno jsou věci, které pak přijdou samy.“

Párty na kolečkách; 6. 3. 20:00 v Divadle Archa

Podpořit dobrou věc ale můžete i z domova – odesláním dárcovské SMS ve tvaru: DMS STUDEO na číslo 87777, a přispět tak na projekt STUDEO. Cena DMS je 30 Kč, o. s. Tap obdrží nejméně 27 Kč.

  • Na multižánrovém festivalu v Chomutově zdroj: The Tap Tap http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/707/70603.jpg
  • Šimon Ornest: Už Rudolf Jedlička říkal, že zakládá Jedličkárnu proto, aby z pasivních příjemců sociální pomoci udělal daňové poplatníky. Skvěle to podle mě vystihuje moderní pojetí sociální služby, takže se podle toho řídíme doslova: žádní chudáčci, žádné výhody, žádná pohodlná náruč sociální sítě. Nabízíme možnost být aktivní a něco se naučit. zdroj: The Tap Tap http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/707/70604.jpg
  • Fotografie Robina Gottfrieda autor: Robin Gottfried, zdroj: The Tap Tap http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/707/70605.jpg