Příští vlna přinese alternativní divadlo i hudbu

Praha - Osmidenní přehlídka alternativních proudů divadla i hudby …příští vlna / next wave… slibuje bohatý program i během letošního patnáctého ročníku. Od 10. do 18. října, každý den v jiných prostorách, přinese "umělce, kteří se něčím vymykají, lidi, kteří se nebojí, jdou svou cestou, rebelují, a jedinečné události".

Chybět by podle slov vedoucího produkce Jakuba Matějky neměly atraktivní divadelní projekty, site specific projekt nebo prezentace aktivit uměleckých osobností.

Celkem se představí padesát souborů a umělců domácí nezávislé scény. Vystoupí v Divadle Na Zábradlí, v Disku, v divadle Alfred ve dvoře, v prostoru La Fabrika a v klubu Roxy. Předávání festivalových cen připadá na neděli 12. října. Podrobný program je umístěn na stránkách festivalu.

"…příští vlna / next wave… se i letos …

… popatnácté chce cíleně a aktivně podílet na proměně divadla a zároveň i na proměně paradigmatu vnímání divadla, proměně divadelního diskursu v úsilí ohledávat, programově objevovat a zkoumat, poprvé upozorňovat a prověřovat, předjímat, navozovat a spolumodelovat trendy, se všemi riziky, co taková činnost obnáší."

ředitel festivalu a „otec spoluzakladatel“ Jan Dvořák

Organizátoři, kterými jsou občanské sdružení Příští vlna a Happy End Production, pro letošek slibují větší porci muziky. Hudební část začíná v sobotu 11. října hudebně laděným dnem dramaturga Petra Marka s názvem Never Mind the Divadlo. Zakončí ji Probuzení genia loci, projekt Jana Komárka, 17. října v Národním muzeu.