Případ pro exorcistu následují Modré stíny

Detektivy od Nejsvětější Trojice čeká další práce. Po Případu pro exorcistu, který ČT odvysílala letos na jaře, začali nyní natáčet Modré stíny. V pokračování plánované trilogie se opět v roli kriminalistů objeví Miroslav Krobot, Klára Melíšková, Stanislav Majer a Tereza Voříšková.

Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu docenta zastřeleného v jeho vlastní pracovně. Řešit budou, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy.

„Detektivové od Nejsvětější Trojice Michala Sýkory a Petra Jarchovského jsou výjimeční tím, že každý jejich příběh je vyprávěn na platformě trochu jiného žánru. Případ pro exorcistu byl žánrově detektivkou, kde se hrdinové v každém díle zabývali jedním podezřelým a postupně tak směřovali k odhalení skutečného vraha. Modré stíny jsou více thrillerem, protože napětí nevychází jen z toho, kdo je vrah, ale především z nemožnosti jeho usvědčení. Detektivové tu jsou postaveni před možná silnějšího protihráče, než jsou oni sami,“ prozradil režisér Viktor Tauš.

Modré stíny jsou pro něj první filmovou zkušeností s žánrem thrilleru, stejně jako byl Případ pro exorcistu pro režiséra Jana Hřebejka detektivním debutem. Scénář opět napsal Petr Jarchovský podle předlohy spisovatele Michala Sýkory.

„Případ pro exorcistu nám ukázal, že původní tuzemské detektivky, které vznikají na základě žánrově propracovaných předloh, navíc s prvky černého humoru, je směr, který dokážeme kvalitně rozvíjet,“ podotkl kreativní producent Jan Štern.

Televizní minisérii uzavře snímek Pět mrtvých psů. Jeho natáčení se už připravuje. Zatím si diváci mohou připomenout Případ pro exorcistu v iVysílání.