Studenti filmových škol obsadili na tři dny Písek

Písek - V píseckém kině Portyč dnes začíná Mezinárodní festival studentských filmů Písek 2008. Třídenní přehlídka nabídne 44 snímků mladých filmařů z celého světa. Návštěvníky čekají také koncerty či tvůrčí dílny o filmu. Součástí festivalu je i páteční Den sira Nicholase Wintona, který připomene odkaz devětadevadesátiletého britského zachránce československých židovských dětí.

MFSF Písek 2008:

Nejlepší film z šesti soutěžních bloků si v sobotu z Písku odveze Cenu Václava Kršky, která je dotována 50.000 korunami.

Diváci mohou během tří festivalových dnů zhlédnout díla autorů z Izraele, Austrálie, USA, Polska, Bulharska, Británie, Německa a Kanady, bohatě je na festivalu zastoupena i tuzemská a slovenská tvorba. Do Palackého sadů se mohou zájemci vypravit na projekce nesoutěžních filmů a restaurace Na Ptáčkovně nabídne koncerty skupin No Heroes, Prague Ska Conspiracy a Annie's Trip. Ve Sladovně organizátoři pro filmové nadšence připravili workshopy o filmu.

Festival v 19:30 slavnostně zahájí projekce filmu Máj F. A. Brabce. Tvůrce je vedoucím ateliéru kamery na pořádajících píseckých filmových školách a jako lektor povede i jeden z workshopů na festivalu.

Nejlepší film z šesti soutěžních bloků si v sobotu z Písku odveze Cenu Václava Kršky, která je dotována 50.000 korunami.