Karlovarský festival slaví padesátiny. Ťukl si i s Judem Lawem

Mezinárodní festival Karlovy Vary se připravuje na oslavy svého padesátého ročníku. S předstihem si nadělil večírek v samém centru filmového dění – v Hollywoodu. Na oslavu, pořádanou společně s časopisem Variety, který na festivalu pravidelně prezentuje svůj výběr, dorazily mimo jiné i hvězdy, které karlovarská přehlídka v předchozích letech ocenila.

Ke gratulantům patřil například herec Jude Law, který se netají tím, že je velkým příznivcem festivalu, jehož hostem byl v roce 2010. Zahrál si také v jedné z festivalových znělek, do nichž organizátoři rádi obsazují slavné karlovarské hosty. Připomeňte si ji:

Před deseti lety do Varů a včera na oslavu v Soho House dorazila také herečka Jacqueline Bissetová, hlavní představitelka Oscarem oceněného Truffautova snímku Americká noc. Mezi hosty se objevila i Holliday Graingerová, kterou čeští diváci mohli nedávno vidět v nové verzi pohádkového příběhu Popelka jako jednu ze zlých sester.

Hlavní oslavy se ale chystají na dobu od 3. do 11. července, kdy se koná padesátý ročník festivalu. První novinky z programu představí organizátoři novinářům a divákům v úterý 28. dubna.