„Antarktida je fantastická, nejsou tam turisti“

S fotoaparátem v ruce už procestoval všech šest kontinentů. Ačkoliv miluje Afriku, nejkrásněji prý bylo v mrazivé Antarktidě. „Všude, kam vyjedu, to znamená Afrika, Asie, Severní Amerika nebo Jižní Amerika, je množství turistů. Ale když připlujete do Antarktidy, tak třeba dva měsíce nevidíte vůbec nikoho, což je naprosto fantastické,“ vypráví fotograf Václav Šilha, který byl hostem Studia ČT24:

"Antarktida je fantastická, nejsou tam turisti" (zdroj: ČT24)

Václav Šilha opakovaně publikoval v prestižních cestopisných a fotografických magazínech, včetně BBC Wildlife Magazine nebo National Geographic. „Člověk je pyšný, ale vzápětí mu dojde, že to není konečná, protože obrátí stránku a vidí, že tam jsou fotky od jiných autorů a jsou o hodně lepší. Takže se musím hodně snažit,“ říká fotograf.

Je držitelem druhé ceny na Czech Press Photo 2006, první ceny Czech Press Photo za rok 2012 a ceny Trigema Czech Press Photo za rok 2014. V roce 2012 obdržel na bienále FIAP v Norsku zlatou medaili NSFF. Kromě pořádání výstav se věnuje přednáškové činnosti a působí coby odborný doprovod během fotografických výprav (stránky zde).