Netflix možná už příští rok dorazí i k nám

New York – Podle zatím nepotvrzených zpráv by už příští rok mohla dorazit i do Česka společnost Netflix, která je ve světě online televize a online filmů – i díky své původní tvorbě – na úplném vrcholu. Její internetové stránky mají 50 milionů předplatitelů v 50 zemích.

Netflix možná zamíří do východní Evropy (zdroj: ČT24)

Široká nabídka seriálů a filmů za pár dolarů měsíčně spustila revoluci. Americké kabelové televize přišly kvůli Netflixu jen za poslední čtvrtletí téměř o 180 tisíc uživatelů. "Netflix je teď ve stejné lize jako HBO nebo Showtime a žádná jiná online služba tam není," říká Brian Stelter z televize CNN.

Neuvěřitelný úspěch udělal z Netflixu hlavní tvář tohoto odvětví. Společnost má teď novou metu: Sesadit z trůnu seriál Hra o trůny od HBO. Společnost toho chce dosáhnout vůbec nejambicióznějším a nejdražším projektem v historii. Jen první řada seriálu Marco Polo má vyjít na 90 milionů dolarů. Konkurence se ho snaží dohnat – s původní tvorbou přichází Yahoo nebo YouTube, Amazon už vlastní seriál Transparent představil. HBO zase vyvíjí novou aplikaci, jejímž prostřednictvím se diváci k exkluzivnímu obsahu dostanou bez kabelu.

"Myslím, že Amazon a Hulu se brzy mohou dostat na úroveň společností s velmi vysokou kvalitou vlastní výroby. Dokazuje to, že nezáleží na tom, kam umístíte pořad, ale na tom, jak je kvalitní," říká Stelter.