Psycho s orchestrem. Hitchcockův horor doprovodí FOK

Praha - Milovníkům klasické hudby a mistra hororů Alfreda Hitchcocka se 19. února 2015 naskytne příležitost zkombinovat obě vášně. Velké plátno Obecního domu totiž promítné americkou klasiku Psycho za doprovodu Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK v čele s dirigentem Janem Kučerou.

Hitchcockův snímek se promítne ve Smetanově sále. O hudební doprovod se postará více než šedesátihlavé těleso FOK. Symfonici zahrají veškerou hudbu v klasickém hororu živě. Jejím autorem je držitel Oscara Bernard Herrmann a právě jeho dílo se značně podílí na charakteristické atmosféře filmu.

Celou akci má pod palcem společnost Hitchcock live. „Hitchcock live je nová společnost, která si dala za cíl poskytnout lidem ještě větší zážitek z filmů Alfreda Hitchcocka. Jsme filmovými a hudebními fanoušky a přinášíme projekt, který ještě nebyl v takovémto provedení k vidění v České republice ani ve světě,“ říkají promotéři večera Peter Marček a Josef Císař.

Alfred Hitchcock byl mnohokrát nominován na řadu prestižních ocenění. Obdržel dva Zlaté glóby, osm Laurel Awards a také dostal pět ocenění za celoživotní dílo. Pětkrát se ocitl v nominaci na Oscara za nejlepší režii, nikdy však cenu akademie nedostal. Film Rebecca (nominován na 11 Oscarů) získal Oscara za nejlepší film roku 1940. V roce 1980 obdržel od britské královny Alžběty II. Řád britského impéria.

Vydáno pod