Elvis Presley už před Londýnem neutají vůbec nic

Londýn – Elvis Presley ze svého života zdaleka neodhalil vše. Alespoň ne z toho osobního. V Londýně právě otevřeli výstavu, která je považovaná za největší retrospektivní projekt v Evropě věnovaný králi rock'n'rolu. Nabízí přes tři stovky předmětů, přičemž některé z nich nebyly nikdy vystaveny mimo Memphis.

Londýn vystavuje Presleyho ve velkém (zdroj: ČT24)

Je tomu už 35 let, co Elvis Presley zemřel.  A pro jeho fanoušky je návštěva výstavy jediná možnost, jak se jeho osobnímu světu přiblížit. Můžou tak učinit prostřednictvím kostýmů, v nichž se zpěvák proháněl na pódiu, mobilních telefonů ale i osobních aut (z filmu Blue Hawai z roku 1961). Perličkou je pak kulečníkový stůl, na němž Elvis kdysi sváděl bitvu s členy Beatles.

Exponáty byly na místo převezeny přímo z Gracelandu. „Elvisovi bylo 42 let a vždy mu bude 42 let. Jiné hvězdy stárnou, ale Elvis ne, fanoušci ho vždycky budou vnímat takhle,“ prohlásil šéf organizace Strictly Elvis, která má výstavu na svědomí.

8. ledna by Presley oslavil 80. narozeniny. Výstava, která mapuje jeho raketový vzestup i Elvis-mánii, která se přehnala Amerikou a pak i celým světem, ale potrvá až do konce srpna.