Čtyři v tom dávají druhou šanci: domácím porodům i lékařce prvorodičce

Praha – Nový začátek a druhá šance spojuje hrdinky třetího pokračování docusoap Čtyři v tom. Konkurz na dokumentární seriál o nastávajících matkách vzbudil dvojnásobný zájem o účast oproti předchozí řadě. Tři nové hrdinky jsou už vybrány.

„Do výběru se podařilo dostat velmi zajímavou nastávající matku dvojčat, ale i sympatickou ženu, která se rozhodla rodit přirozeně a bez lékařských zásahů. Kromě dětské lékařky prvorodičky jsme oslovili i ženu, která čeká už čtvrté dítě, přičemž doma má tři velmi akční a živé syny,“ představila seriálové matky scenáristka Irena Hejdová.

Při výběru se spolu s režisérkou Markétou Ekrt Válkovou, která je podepsána i pod druhou řadou, nechaly inspirovat přáními a představami fanoušků Čtyř v tom. „Na osobní pohovory jsme vybrali kolem dvaceti uchazeček. Tvůrčí tým pak vybíral z mnoha dramatických příběhů. Seznámili jsme se například s náhradní matkou, s ženami, které mají problém počít dítě, nebo také s nastávající maminkou upoutanou na invalidní vozík,“ prozradila Irena Hejdová. 

Pracovně si autorky druhou sérii nazvaly „štěstí napodruhé“ nebo „druhá šance“. „Jde o různé restarty ve vztazích i osudech, spojené s novými začátky. Ne náhodou tak letos ve finálním výběru převládají starší hrdinky, nejmladší je osmadvacet let,“ doplnila Markéta Ekrt Válková.

Natáčení třetí řady skončí v dubnu příštího roku. Předchozí příběhy si mohou diváci připomenout v iVyslání.

Vydáno pod