Všechen sníh roztaje: Bocelli přiveze do Prahy Vánoce a romantiku

Praha - Fanoušci podmanivého tenoru Andrey Bocelliho se kromě letošních Vánoc mohou zároveň těšit i na svátky v roce následujícím. S více než ročním předstihem totiž italský pěvec oznámil, že do Prahy zavítá také 28. listopadu 2015 s Vánoční romancí.

V českém hlavním městě se Bocelli představí už počtvrté: naživo potěšil publikum v letech 2003, 2005 a 2013. V Česku zazpíval sice už v roce 1999, ovšem ne na samostatném koncertě, ale jako host při předávání výročních cen Akademie populární hudby.

Při Vánoční romanci v pražské O2 areně nezůstane repertoárem nic dlužen názvu programu. Slibuje romanticky laděné vystoupení, na němž zazní klasické árie z nejslavnějších italských i světových oper a skladby spojené s Vánocemi. Bocelliho, stejně jako při předchozích vystoupeních, doprovodí Český národní symfonický orchestr se svým sborem pod taktovkou Marcella Roty. Na pódiu nebude slavný tenor sám, jména svých hostů si ale zatím nechává pro sebe.

Vstupenky na koncert budou v prodeji od pondělí 6. října.

Hvězda nevidomého tenoristy a zpěváka vážné i populární hudby Andrey Bocelliho (* 1958) začala stoupat v 90. letech. Proslavila ho píseň Con Te Partiro, kterou nazpíval se Sarah Brightmanovou v duetu Time to Say Goodbye. Na celém světě prodal přes 80 milionů alb, v poslední době slavil úspěch s albem Manon Lescaut, natočeným ve spolupráci s Plácidem Domingem a Anou Mariou Martinézovou. Bocelliho píseň Tomorrow in Milan (La forza del sorriso), kterou složil Andrea Morricone, se stala symbolickým zahájením příprav světové výstavy Expo 2015.