Po čertech velkej koncert číslo dvě. Kabát slaví 25 let

Praha - Pětadvacet let ve stejné sestavě, více než milion prodaných desek, sedm slavíků. Pražský Vypich dnes večer patří kapele Kabát. Na „Po čertech velkej koncert číslo 2“ přijde podle odhadů přes 60 tisíc lidí, stejně jako v roce 2009. Jde o jediné letošní vystoupení skupiny v Česku. Během dvouměsíčního zkoušení si přichystala 32 největších hitů, včetně Má jí motorovou nebo Pohody.

Milan Špalek: Doufám, že to udýcháme (zdroj: ČT24)

První Po čertech velkej koncert se konal před pěti lety, když kapela Kabát oslavovala 20 let existence. Předchozí koncert na Vypichu v září 2009 vidělo přes 60 tisíc lidí a stal se tak podle managementu skupiny největší tuzemskou akcí svého druhu.

Dnešní koncert je navíc jediné letošní vystoupení kapely v Česku. Proti předpokladům však Kabát na Vypichu nepokřtí chystané nové album a nezahraje zřejmě žádnou novinku. Fanoušci se však mohou těšit na 32 prověřených skladeb.

Kluci ze severu

Večer zahájí vítězka soutěže Hlas ČeskoSlovenska Lenka Hrůzová. Potom se představí dánská rocková legenda D.A.D. „Jsou to kluci, kteří slaví třicet let účinkování na scéně v Dánsku. Na severu jsou hodně slavní, jezdí po celém světě, ale v Čechách je pořádně nikdo nezná,“ říká basák a textař Kabátu Milan Špalek.

Skupina Kabát

  • vznikla v Teplicích v roce 1983
  • vydala zatím deset alb
  • prodala přes milion kopií
  • sedmkrát vyhrála Českého slavíka

Zřejmě nejúspěšnější česká kapela již přes dvě desetiletí hraje v sestavě Josef Vojtek (zpěv), Ota Váňa (kytara), Radek Hurčík (bicí), Milan Špalek (baskytara a texty) a Tomáš Krulich (kytara). První album Má ji motorovou kapela vydala v roce 1991.

„Jsme pětadvacet let na scéně ve stejné sestavě, což lidé taky ocení, protože si říkají, že to asi bude dobrá parta, když takhle dlouho funguje,“ říká Milan Špalek.

Vydáno pod