Alena Mihulová je opět sestřičkou. Věnuje se Domácí péči

Napajedla (Zlínsko) - Místy tragický, místy komický - nový film režiséra Slávka Horáka Domácí péče má diváka donutit přemýšlet nad tím, že (a jak) každý život jednou skončí. Do hlavní role domácí pečovatelky režisér obsadil Alenu Mihulovou, jejího manžela ztvární Bolek Polívka. Film, jehož koproducentem je Česká televize, by měl jít do kin příští rok.

Záběry nového filmu vznikají v těchto dnech v Napajedlech. Pro režiséra a zároveň scenáristu Slávka Horáka znamená natáčení v tomto městě hned dvojitý návrat do dětství. „Rozhodl jsem se film natočit v autentických lokacích, protože celý scénář vychází ze zážitků mojí mámy. Právě tady v Napajedlech dělala domácí péči,“ vysvětlil. Ve filmu se objeví i dům jeho rodiny.

Pro Horáka je Domácí péče prvním celovečerním filmem. Dosud totiž točil především reklamy. „Nápad na tento film dozrával dva roky, což je pro mě hodně netypické. Normálně je to tak třicet vteřin, takže toto je oproti reklamě velký rozdíl,“ popsal filmovou práci Horák.

Slávek Horák o Domácí péči

„Chtěl bych vytvořit silný příběh se spoustou dojemných a vtipných momentů, film, ze kterého budou diváci odcházet rozhodnutí žít lépe, plněji a vnímavěji.“

Mihulová: Při čtení scénáře jsem se smála i plakala. Je takový jako život

V hlavní roli hrdinky Vlasty se představí Alena Mihulová. „Sestřičky jsou mi asi souzeny,“ podotkla herečka, která v roce 1983 před kamerou debutovala v  tragikomedii Sestřičky. Při natáčení poznala také svého životního partnera - režiséra Karla Kachyňu. Vlasta je ale podle ní jiná role. „Znám spoustu těchhle maminek, babiček, tetiček, které jsou tak obětavé a vydají tolik energii ze sebe, že už nemají žádnou pro sebe,“ podotkla.

Jejím hereckým partnerem je v roli Vlastina manžela Bolek Polívka. „S Bolkem je to úžasné, na place je s ním legrace. Hodně mi pomáhá, už jsme si spolu i zaimprovizovali,“ prozradila Mihulová. Ve snímku si zahraje také Tatiana Vilhelmová nebo Zuzana Kronerová.

Domácí péče se bude natáčet celé září, kromě Napajedel se štáb objeví také v Baťově nemocnici ve Zlíně nebo v nedalekých obcích Žítková a Jalubí.