Toma Hankse čeká Inferno

Los Angeles - Filmové adaptace románů Dana Browna pokračují zfilmováním jeho poslední knihy Inferno. Stejně jako v předchozích snímcích se na kloub záhadám bude snažit přijít v roli symbologa Roberta Langdona Tom Hanks.

Už v roce 2006 řešil Hanks na plátně Šifru mistra Leonarda a s ní související pařížské vraždy. Tři roky poté odhalil v Andělech a démonech tajemství iluminátů ve Vatikánu. Inferno jej zavede do Itálie, kde se propletá labyrintem uliček a také narážek a kódů vycházejících z Dantovy Božské komedie. V ohrožení je nejen on, ale celé lidstvo.

Je reálné, že se některé z jeho dalších děl bude odehrávat v Praze? „To je klidně možné, ale co budu psát, vždycky do posledního chvíle tajím,“ nechal Brown svým českým fanouškům naději při návštěvě Prahy letos v lednu. 

Natáčení Inferna je nejen možné, ale jisté. Filmovat se začne na jaře roku 2015, režie se opět ujme Ron Howard. S informací o adaptaci další Brownovy knihy se vrací otázka, jestli se na plátno někdy dostane i jeho další bestseller s Robertem Langdonem - Ztracený symbol. Oznámení, že se chystá jeho filmová verze, se objevilo už před třemi lety, scénáře se chopil Danny Strong, Howard ale režii odmítl. Nahradit by ho měl Mark Romanek, obsazení hlavní role se ale nemění - Langdonem zůstává Tom Hanks.