Vyměnil odpadky za mikrofon – will.i.am kreativním vizionářem

Kalifornie – Svět potřebuje víc Billů Gatesů než muzikantů, domnívá se rapper a zpěvák will.i.am. Ačkoliv ho veřejnost zná hlavně zpoza mikrofonu, v poslední době se začal věnovat designu a vývoji futuristických vynálezů. A slaví úspěch – společnost Intel Corporation si ho najala jako kreativního ředitele.

Vizionář will.i.am (zdroj: ČT24)

Will.i.am se zpočátku věnoval zejména automobilovému designu. Své výtvory často propagoval ve vlastních videoklipech, avšak vedle aut si zamiloval také informační technologie. Jeho dosavadní působení v čele Intel Corporation mělo za následek vznik chytrého telefonu, který se mrknutím oka změní v plnohodnotný, profesionální fotoaparát se zoomem, rybím okem a editací snímků.

Kromě toho se spoluzakladatel skupiny Black Eyed Peas věnuje recyklaci plastů. Lidstvo za sebou nechává každý rok stovky milionů tun odpadu a zpěvák se rozhodl pro jeho kreativní využití. Použitý odpad dokáže znovu využít 3D tiskárna, která z něj dokáže vyrobit šperk, dekoraci, nebo dokonce obuv. William Adams k dosažení cílů zatím pomáhá jeho známý obličej, který k problematice přitáhne větší množství lidí.

Podobné „vychytávky“ jako např. 3D dekorace by za pár let mohli chrlit také absolventi jeho stipendijního programu pro nemajetné studenty. Není vyloučeno, že pěveckou kariéru jednoho dne pověsí will.i.am na hřebík a napořád zůstane u vývojářství.