Jagger se dívá na fotbal. A tak trochu zve na Monty Pythony

Londýn - Frontman Rolling Stones Mick Jagger zve na comeback britské humoristické skupiny Monty Python, která dnes po více než třiceti letech znovu předstoupí před publikum. Jaggerova pozvánka je přitom adekvátně svérázná; o Pythonech mluví jako o stařících, kteří byli zábavní v šedesátých letech, a víc než cokoli jiného ho zajímá fotbalový šampionát v zapnuté televizi.

Pozvánka na dnešní představení Monty Pythonů v londýnské O2 aréně zastihuje Micka Jaggera při sledování fotbalu v obývacím pokoji. Asistent se ho ptá, zda mu má na večerní představení sehnat lístky, a Jagger kontruje: Kdo by to chtěl vidět znovu? Legrační to bylo v šedesátých letech.“ Nejlepší ze skupiny – Graham Chapman – navíc podle Jaggera zemřel už před lety a ostatní prý chtějí jen vydělat peníze.

Michael Palin, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam a Terry Jones k projektu už loni uvedli, že chtějí zjistit, zda dokážou být pořád ještě legrační. Fanoušci mohou od vystoupení očekávat „trochu legrace, spoustu patosu, nějakou hudbu a špetku stařeckého sexu“, popsal již dříve chystaná vystoupení jedenašedesátiletý Idle.

„Myslím, že je to něco jako 'předposmrtný památník' pro všechny naše fanoušky,“ dodal další člen skupiny Terry Gilliam k připravovaným vystoupením, která mají být především výběrem z úspěšných čísel minulosti. Závěrečné, desáté vystoupení se odehraje 20. července, natáčet ho bude televize a jeho živý přenos zamíří do 2000 kin po celém světě.

Komediální skupina působila v letech 1969-1983. Stala se kultovní díky svému komediálnímu seriálu pro televizní síť BBC nazvanému Monty Python's Flying Circus (Monty Pythonův létající cirkus). Vysílal se v letech 1969-1974 a má celkem 45 dílů. Úspěch slavilo i několik filmů.

Monty Python se vrátili - po třiceti letech (zdroj: ČT24)