Talent James Arthur dobude srdce fanoušků v Praze již podruhé

Praha – Britský zpěvák se smutkem v hlase James Arthur se chystá do Prahy. Tentokrát vystoupí v neděli 3. srpna v Riegrových sadech v Praze. Talentovaný mladík, který se zviditelnil v britské verzi pěvecké soutěže X Factor, kde roku 2012 zvítězil, navštíví hlavní metropoli již podruhé. Poprvé si ho čeští fanoušci mohli poslechnout letos 2. března v Lucerna Music Baru. Stejně jako březnový koncert je i ten srpnový beznadějně vyprodaný a proběhne v rámci koncertní série Excelent Jukebox.

Šestadvacetiletý zpěvák pochází z Britského Middlesbrough. Do soutěže se přihlásil poté, co zkusil štěstí v několika různých kapelách. Jeho rozvedení rodiče se spolu tenkrát sešli téměř po dvaceti letech, aby syna podpořili. Porotci byli z jeho konkurzu nadšení a nikoho snad nepřekvapilo, když se probojoval až do finále. Nejen v umělcově rodné Anglii, ale i po celém světě byla slyšet jeho verze písně Impossible, kterou původně nazpívala zpěvačka Shontelle, a například v tuzemsku se skladba vyšplhala až na vrchol hudebních žebříčků.

O Arthurovi nebylo slyšet jen díky jeho hudbě. Veřejně přiznal, že slávu a mediální boom kolem své osoby nenese nejlépe a potýká se s depresemi. Pro britský Mirror řekl: „Nebyl jsem si jistý, jak se srovnat s přechodem od nikoho, člověka, co nepřispíval společnosti, k někomu, kdo má smysl.“

Negativní publicity se Jamesovi dostalo, když si ostře vyměnil názory s několika veřejně známými osobnostmi na sociální síti Twitter, kde došlo i k několika nedorozuměním, za některé z nich se později veřejně omluvil. Mnohé z jeho názorů, jež společnost považuje za kontroverzní, vedly k přerušení spolupráce s jeho nahrávací společností. Poslední skandál vyvolal, když se popral v polském baru. Na Twitter umístil foto s popisem: „Polské barové rvačky jsou ty nejlepší.“

Na úspěch v X Factoru poté navázal vydáním alba, které nese prostý název James Arthur. Světlo světa nahrávka spatřila na konci roku 2013 a k dnešku z ní byly vydány čtyři singly You're Nobody 'til Somebody Loves You, Recovery, Get Down a již zmíněnou skladbu Impossible. Za zmínku také určitě stojí duet se známou zpěvačkou Emeli Sandé Roses a nebo vyčnívající rapová písnička Flyin'.

Jak již bylo výše zmíněno, Arthur se do Česka podívá tento rok už podruhé. Jeho březnový koncert byl živelný a sám zpěvák označil publikum za „opravdu hlasité“. Podaří se mu navázat na březnový úspěch? 

Reportáž z koncertu si budete moci přečíst na webu ČT24.