Zpátky na ostrovy! United Islands nabídnou přes 140 koncertů

Praha - Hudební festival United Islands of Prague velí: v červnu všichni zpátky na ostrovy! Právě tam totiž proběhne jeho jedenáctý ročník. Pořadatelé chtějí akci posunout zase o krok dál, proto ji zvětší o další lokalitu - Kinského zahrady. Na „nejkrásnější open air scéně“ v hlavním městě vystoupí třeba britský objev zpěvačka Ella Eyre. Bez finančního přispění návštěníků to ale možné nebude a umístění hlavní scény tak zůstává v jejich rukou. Festival mezi 19. a 21. červnem nabídne přes sto čtyřicet koncertů na osmi pódiích.

O United Islands s Davidem Gaydečkou (zdroj: ČT24)

Organizátoři neotevřou Kinského zahrady bez finanční podpory příznivců festivalu. Oslovili je tedy prostřednictvím crowdfundingového portálu Hithit.cz (stránky zde). Pořadatelé se inspirovali v projektu Pono Music Neila Younga na Kickstarteru (více zde) a rádi by zkusili získat nezávislost na sponzorech i důvěru u širšího okruhu lidí. „Kinského zahrady považujeme za nádherné místo, ideální pro tento účel, a věříme, že nám s tím pomůžou i diváci,“ uvedl producent akce David Gaydečka. Rád by vybral 1,6 milionu korun, což je rekordní částka, o jakou se v tuzemské crowdfundingové historii kdo pokoušel.

Warm up koncert

United Islands se fanoušci dočkají až za pár měsíců, 16. 5. je však navnadí dánští discopunkeři WhoMadeWho v Paláci Akropolis.

Na zbytku míst, kde se United Islands uskuteční, zůstává vstup každoročně zadarmo. Nemění se ani tradiční Klubová noc, která 19. června festival otevře. Zapojí se do ní nespočet pražských klubů, včetně industriálního Nákladového nádraží Žižkov.

Line-up je už kompletní a mezi největší lákadla patří nejspíš Ella Eyre, která momentálně ovládá ostrovy britské. Proslavila se především spoluprací s elektronickými Rudimental, letos však chystá sólový debut. Ze zahraničních jmen dále vyčnívají jihoameričtí muzikanti Bajofondo, indie rockeři Childhood nebo DJ Ritchie Ruftone. Zpestřením je i bulharská rapperka DENA, žijící v Berlíně, kde se stala ikonou.

Zastoupení domácí scény je obdobně pestré. Návrat na koncertní pódia si užije česká elektronická legenda Ohm Square. Lehkost, vtip a vášeň pro muziku představí zase klubové formace Voila!, Manon Meurt, Ille, Adrian T. Bell nebo Nylon Jail a mnozí další.

Místa konání a stage:

  • (Kinského zahrada - Hlavní stage a Radio 1 Stage)
  • Kampa - Excelent Urban
  • Petřín - Check the Czech
  • Střelecký ostrov - World Stage
  • Střelecký ostrov - Jazz Stage
  • Žofín
  • Újezd