Prague Photo – největší album české fotografie

Praha – Slavná jména i talentovaní studenti. Historie i současnost. Fotografická přehlídka Prague Photo soustřeďuje na jednom místě práce klasiků, odborných škol, kurátorských projektů i neznámých autorů.

Začíná Prague Photo (zdroj: ČT24)

Čtyři podlaží Kafkova domu u Staroměstského náměstí nabízí stovky fotografických originálů. „Je tu zhruba 230 autorů a téměř 1 500 snímků, které si mohou návštěvníci jak prohlédnout, tak i koupit,“ upřesnil ředitel Prague Photo Milan Jaroš. Pro upoutávku na letošní ročník vybrali pořadatelé fotografii Gábiny Fárové.

Přehlídka se snaží postihnout českou fotografii v celé její šíři – k vidění jsou vzácné soubory klasiků i prezentace nejnovějších trendů. V poměrně obsáhlé sekci svou tvorbu představuje nejmladší generace fotografů, tedy studentů a čerstvých absolventů odborných škol.

Součástí veletrhu je i Prague Photo Festival, při kterém se prezentuje deset kurátorských fotografických projektů, které je možné navštívit v pražských galeriích a muzeích v dubnu a květnu. Patří k nim Ateliér Josefa Sudka, Dům fotografie, Leica Gallery Prague, Uměleckoprůmyslové muzeum nebo Galerie FotoGrafic.

Prague Photo potrvá v Kafkově domě do 13. dubna. Sedmý ročník doprovodí přednášky, křty odborných publikací i interaktivní programy.