Time for design: Sociální exkluze a inkluze z pohledu architekta

Všechno, co jste chtěli vědět o současném designu, se můžete dozvědět v přednáškovém cyklu pro veřejnost, který pořádá pražská Vysoká škola uměleckoprůmyslová. Time for design je možné sledovat i v přímém přenosu na webu ČT24. Příspěvek Osamua Okamury připadl na 17. 4. Záznam najdete v tomto článku.

ZÁZNAM přednášky (zdroj: ČT24)

Anotace: Evropské bezpečné a zelené město krátkých vzdáleností, které tak rádi obýváme, je často dáváno za příklad hodný následování. Co se však skrývá pod jeho téměř dokonalým povrchem? Nezaděláváme si již nyní na systémové problémy, které zatím sice jen nenápadně tu a tam probublají k povrchu - či v případě města spíše k jeho okraji -, postupně však kynou, a v důsledku mohou končit (nejen) kuchyňskou katastrofou?

O přednášejícím: OSAMU OKAMURA (* 1973, Tokio-Japonsko) absolvoval Fakultu architektury ČVUT Praha a Akademii výtvarných umění v Praze - oboru konceptuální tvorba. Účastnil se studijního pobytu na Ecole d’Architecture de Nantes ve Francii. Žije a pracuje v Praze. Je architekt, programový ředitel mezinárodního festivalu a konference pro obyvatelnější města reSITE, vedoucí redaktor architektonického časopisu ERA21. Vyučuje Project Presentation na Architectural Institute in Prague a Visegrad Intercity Seminar in Architecture na Fakultě architektury Slovenské technické univerzity v Bratislavě. Externě přednáší pro Syracuse University Strasbourg a International Institute for the Study of Culture and Education Dolnoslezské univerzity ve Vratislavi. Je nezávislým nominátorem Ceny Evropské unie za současnou architekturu – Ceny Miese van der Rohe - za Českou republiku, členem Sboru expertů Evropské ceny za městský veřejný prostor a odborným poradcem Metropolitní ozvučné desky Rady hl. m. Prahy v otázkách rozvoje města.

 Kdy a kde: Přednášky se konají na UMPRUM, nám. Jana Palacha 80, Praha 1, místnost 115. Začátek je vždy v 18:00.

Na webu ČT24 můžete sledovat ve spolupráci s UMPRUM také přednáškové cykly 3x20 (osobnosti UMPRUM představují jednotlivé obory) a Umění včera a dnes. Jejich záznamy, společně se záznamy z cyklu Time for design, najdete na následujícím odkazu:

Vydáno pod