Vypsaná fiXa už v pátek zažije krásný i smutný den zároveň

Praha – Vypsaná fiXa slibovala, že rok 2014 bude jejím rokem. Své sliby začíná tedy konečně plnit. Právě úderem páteční půlnoci si jejich fanoušci mohou na YouTube a na Google Play Music poslechnout či koupit novou desku Krásný smutný den, případně v premiéře zhlédnout doprovodná videa. FiXa slibuje, že novinka se od předchozích alb zase o něco liší.

„Chtěli jsme k vydání nového CD udělat zase něco jinak, než bývá zvykem, a moc se nám líbila prezentace nových alb některých zahraničních part. Tak jsme si řekli, že když oni, proč ne my? Digitální platformy čím dál tím víc vládnou hudebnímu světu, tak chceme jít s dobou,“ vysvětlil frontman Márdi. „Samozřejmě album pak bude k dostání i v dalších běžných obchodech a hudebních e-shopech a na fixích stránkách, jak jsou naši příznivci zvyklí,“ dodal.

Sestava má prý v rukávu ještě jeden trumf, ten však zatím nechce prozrazovat. Už teď se ale ví, že se bude týkat vydání alba na vinylu. Členové hovoří o recyklaci v utajené podobě. „Celý příběh naší recyklace se budou naši fanoušci dozvídat postupně,“ uvedl Márdi.

Na albu Krásný smutný den pracovala kapela již od loňského roku, kdy se během října zavřela ve studiu na Sečské přehradě, kde aranžovala, nahrávala a ladila nové písně. Následovalo samotné nahrávání v pražském studiu Jámor Ondřeje Ježka, jehož výsledek už fandové brzy uslyší v kolekci dvanácti skladeb.

FiXa vyráží také na turné Ve vzduchu je jaro! V jeho rámci proběhnou i křty, a to 17. března v pražském Paláci Akropolis a 10. dubna v Bratislavě v KC Dunaj.

Vydáno pod