Rowlingová alias Galbraith chystá další detektivku

Londýn - Již druhou detektivku, nazvanou The Silkworm napsala britská spisovatelka J.K. Rowlingová. Opět pod pseudonymem Robert Galbraith vyjde 19. června v Británii a 24. června v USA. Stejně jako v jejím prvním detektivním románu, který u nás vychází 20. února pod titulem Volání kukačky, se i v The Silkworm objevuje soukromý detektiv a válečný veterán z Afghánistánu Cormoran Strike. Tentokrát Strike vyšetřuje zmizení spisovatele, který ve svém románu ostře kritizoval skutečné osoby.

Rowlingová se proslavila jako autorka knih o čarodějnickém učni Harrym Potterovi. Po dokončení potterovek napsala realistický román Prázdné místo a loni v dubnu vydala pod pseudonymem Robert Galbraith detektivku The Cuckoo's Calling, která v ČR vychází pod titulem Volání kukačky.

Tato detektivka prezentovaná jako dílo debutujícího autora si loni vysloužila dobré kritiky, ale nestala se bestsellerem. Jakmile se prozradilo, že skutečným autorem je Rowlingová, dostala se do čela žebříčku nejprodávanějších knih.

Na veřejnost se Galbraithova totožnost dostala poté, co se s tím své známé svěřil jeden z advokátů Rowlingové. Informace se pak dostala k nedělníku The Sunday Times, který ji loni v červenci zveřejnil.