Piana na ulici – This is Prague, Baby

Praha – Akce Piana na ulici má další hvězdu, po strážníkovi ke klavíru u pražské Filozofické fakulty zasedl další neznámý hudebník, aby předvedl své pojetí Smetanovy Vltavy. Jeho vzezření, tolik kontrastující se vznešenou hudbou, okamžitě okouzlilo návštěvníky internetu, kam amatérská videa umísťují většinou nadšení kolemjdoucí. Akce Piana na ulici trvá od léta a její iniciátoři doufají, že ještě dlouho bude pokračovat. Stala se totiž fenoménem, který díky internetu sahá daleko za hranice hlavního města.

„Nápad vzešel z mé zkušenosti, kdy jsem v létě vytáhl piano před mojí kavárnu. Jeden den v roce jsme tak mohli ulici vnímat jinak. Později jsem se dozvěděl, že i ve světě se něco podobného děje, což mi pomohlo v přesvědčování úřadů. Doufám, že piana budou v ulicích už na věky. Také bych si přál, aby to inspirovalo občany a oni vytáhli do ulic cokoli, co je těší a co může potěšit i ostatní,“ komentoval akci iniciátor projektu Ondřej Kobza.

Amatérské záběry hudebních výkonů zaplavují už několik měsíců internet. Zatím nejúspěšnější byl záznam s hrajícím policistou, který se dá vyhledat pod výstižným názvem - This is Prague, Baby.